torsdag 2 augusti 2012

Dagen idag :)

Som ni har sett om ni har följt oss på bloggen har vi idag seglat med Bosse från Karlsborg till Motala. En trevlig tur men lite otur med vinden hade vi så vi gick mest för maskin.

Generös man vår käre skeppare då vi blev bjudna på både frukost och fika och transport. Därför bjuder vi tillbaka med ett stort Tack! men vad vi bjuder på får ni se senare, en bild säger ju mer än tusen ord.

Resan gick lugnt till och Vättern visade sig från sin bästa sida fast lite äventyrligt blev det allt. När vi passerar en mindre segelbåt märker vi att någon ropar på oss. Seglaren visar sig vara i sjönöd så vi tar honom på släp och bogserar in honom till Motala varv.
Därefter anlöper vi västliga delen av gästhamnen och packar av allt för att tvätta, handla lite, luncha och äta glass :P

Nattlägret planeras att bli vid borenshults slussar (kanalens näst högsta), även om vi gillar motala framför allt turistbyrån/kanalbolaget som vi förstår följer oss på bloggen ;) så planerar vi tält och sovsäck utanför stan inatt

Vi har även haft lite otur idag, Sara började dagen med att få ett gummispännband smätt rakt över kinden vilket lämnade ett ilsket rött märke och en minst lika ilsken Sara. Senare när vi var väl framme i Motala och skulle åter montera våra fenor på brädorna efter transporten ramlade Saras skruv till fenan ner genom bryggplanken och sjönk mot kanalens botten. riktigt surt! men ett besök till Clas Olsson löste de lilla problemet så nu sitter fenorna på plats igen och vi inväntar endast tvättmaskinen innan det är dags att paddla vidare. vilket vi är mycket ivriga att göra efter gårdagens (välbehövliga dock ofrivilliga) vilodag.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar